Tuinontwerp kosten

De tuinarchitect zal u een advies geven over de beplanting door middel van een beplantingsplan. Afhankelijk van hoe de ontwerper werkt, kan hij samen met u lokale kwekerijen bezoeken, suggesties doen of u helpen bij het zoeken naar materialen en meubels en de daadwerkelijke plaatsing van planten doen.

Van daaruit zal ze suggesties doen voor een andere aannemer of professional in de tuin om het fysieke werk te doen, waaronder het uitgraven van een bestaande tuin, het bouwen van patio’s en dekken en het installeren van planten.

Soort tuinontwerp

Meestal verschijnt de ontwerper bij u thuis, kijkt u naar de tuin, maakt foto’s en vraagt u naar voorkeuren in planten, tuinonderhoud, budget, enz. De ontwerper maakt vervolgens een tekening van het bovenaanzicht en een installatielijst. Veel factoren kunnen uw budget beïnvloeden.

Hoe meer tuinwerk en structuren (bijvoorbeeld omheiningen of fonteinen) worden gebruikt, hoe hoger de kosten zullen zijn. Het hangt ook af van de algehele kwaliteit, inclusief de keuze van de materialen en vakmanschap/vaardigheid van de aannemer.

Houd ook rekening met de staat van de tuin (een tuin met veel water kost gemiddeld 50% meer) en de toegang (waardoor bouwers met bepaalde tijdbesparende machines mogelijk niet kunnen werken).

https://www.schetsservice.nl/tuinontwerp-kosten/