Budget badkamer

Stelt u zich voor: u bent uitgekeken op uw huidige badkamer. Hij is gedateerd, totaal niet uw smaak, valt bijna uit elkaar of is gewoonweg niet meer schoon te krijgen. Dan droomt u al gauw over een nieuwe badkamer. Maar wat nou als u maar een klein budget heeft? Wij namen de proef op de som en gingen de uitdaging aan: een volledig nieuwe badkamer deze tips.

Tip 1. Stel vooraf een budget op

Stel vooraf een lijstje op met noodzakelijke elementen voor in je badkamer. Bijvoorbeeld een nieuwe wastafel, douchewand, toilet, etc. Stel daarna een concreet budget op per onderdeel. Hierdoor zie je precies of je binnen je budget blijft of dat de verbouwing uit de hand begint te lopen.

Tip 2. Maak slimme keuzes

Ook qua sanitair kun je slimme keuzes maken. Zo is een inloopdouche over het algemeen goedkoper dan een douchecabine omdat je dan maar één douchewand hebt. Een douchebak is vaak goedkoper dan een douchevloer omdat dit veel scheelt qua montage kosten. Daarnaast bespaar je ook geld wanneer je kiest voor een complete toiletset i.p.v. dat je alle onderdelen los aanschaft. Ditzelfde geldt voor een compleet badkamermeubel.

Tip 3. Vergelijk de prijzen van het sanitair

Niet alle luxe badkamerproducten zijn per definitie duur. Zo zijn er namelijk ook veel merken die het ontwerpen, fabriceren en controleren in eigen hand houden. Hierdoor kunnen de producten tegen een lagere prijs worden gemaakt en ben je toch verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig product. Daarom is het belangrijk om prijzen met elkaar te vergelijken voordat je iets aanschaft. Zo voorkom je dat je te veel betaalt.

Budget badkamer